RSS

37η επέτειος του Πολυτεχνείου

13 Nov
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010 – αριθ. φύλλου: 10821
ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ
Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δυναμώνουμε την αντιμονοπωλιακή οργάνωση και πάλη

Κάλεσμα στο λαό να τιμήσει τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας ολόπλευρα τη λαϊκή πάλη και οργάνωση ενάντια στα μονοπώλια.

ΣΕΛΙΔΕΣ 89
Τη Δευτέρα αρχίζει ο τριήμερος εορτασμός
Eurokinissi

Αρχίζει τη Δευτέρα, 15 Νοέμβρη, ο καθιερωμένος τριήμερος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου. Το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων, θα ανοίξει από αύριο Δευτέρα για να υποδέχεται επισκέπτες, νέους και μεγαλύτερους, που θυμούνται, συζητούν και προβληματίζονται, για να υποδέχεται εκπροσώπους μαζικών φορέων που με τις αποφάσεις, τα καλέσματά τους και τη δράση τους τιμούν την επέτειο του Νοέμβρη του 1973. Αντίστοιχα, αγωνιστικές εκδηλώσεις γιορτασμού ετοιμάζονται και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.Πρόσκληση συμμετοχής του κόσμου στις εκδηλώσεις εορτασμού στην Αθήνα, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού που συγκροτήθηκε και φέτος. Η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού που αποτελείται από: Το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967- 1974, τις Φοιτητικές Παρατάξεις και το Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών του ΕΜΠ, την Πρυτανεία με τις Πανεπιστημιακές Κοινότητες του ΕΜΠ, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, την Προοδευτική Ενωση Μητέρων Ελλάδας.

Στο κείμενό της, η Επιτροπή σημειώνει και καλεί:«37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – σήμερα Νοέμβριο του 2010,

Από αυτόν τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, χώρο της κορυφαίας αντιδικτατορικής δράσης, της ιστορικής εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, του Ελληνικού λαού και της νεολαίας, αστείρευτης πηγής έμπνευσης των αγώνων.

ΚΑΛΕΙ

Τη νεολαία, τους εργαζόμενους, το λαό της Αθήνας, να συμμετέχουν καθολικά στις εκδηλώσεις της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία».

 • ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
 • Οι μαζικοί φορείς μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση των εκδηλώσεων

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η πορεία στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) 1967-1074 καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά στον αγωνιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και διοργανώνει την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς το Αμερικάνικο Προξενείο.

Σε μαζική συμμετοχή στον εορτασμό καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Επίσης, με ανακοινώσεις τους, καλούν σε μαζική συμμετοχή οι Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, τους συναδέλφους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να τιμήσουν το Πολυτεχνείο μαζικά, αγωνιστικά, ασυμβίβαστα. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τώρα που τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματά μας καταπατούνται, οι κατακτήσεις στην Εργασία, στην Ασφάλεια, στην Υγεία ακρωτηριάζονται, η Παιδεία ιδιωτικοποιείται, η Γνώση εμπορευματοποιείται, η Ανεργία έγινε μάστιγα, τώρα πια είναι η στιγμή να αντιδράσουμε, να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Για να μπει φραγμός στα μέτρα που απεργάζονται κυβέρνηση, ΔΝΤ, τρόικα και ΕΕ με τη συμπαιγνία των αναχωμάτων της ευρω-υποταγής».

Η ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ, καλεί στις εκδηλώσεις εορτασμού στην πόλη και καταγράφει ολόκληρη την πρόταση πάλης που καταθέτει το ΜΑΣ στους συλλόγους όλης της χώρας, τις επιτροπές αγώνα, τους φοιτητές και σπουδαστές.

Στη Θεσσαλία

Αγωνιστικό συλλαλητήριο για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, διοργανώνουν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις και φορείς που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. Η οργάνωση της κινητοποίησης συζητήθηκε και αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε καλέσει στις αρχές της βδομάδας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αντίστοιχα και στο Βόλο, το συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Πανεπιστημίου, διοργανώνεται από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας.

Στη Μυτιλήνη, το ραντεβού του αγωνιστικού εορτασμού είναι την Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς. Εκεί συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου.

 • ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
 • Αντεπίθεση με κίνημα μαζικό – οργανωμένο – περιφρουρημένο

Σε συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη στην αμερικάνικη πρεσβεία καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) με την πρόταση πάλης που καταθέτει στις σχολές. Η πρόταση πάλης του ΜΑΣ έχει ψηφιστεί στην Αθήνα στους Συλλόγους Νοσηλευτικής και Τουρκικών Σπουδών, ενώ γίνεται «όπλο» για τη δράση των Επιτροπών Αγώνα και των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, ιδιαίτερα μπροστά και στις εξελίξεις που διαγράφονται στην Ανώτατη Εκπαίδευση με το νέο νόμο – πλαίσιο που έχει εξαγγείλει και περιγράψει η κυβέρνηση.

Το ΜΑΣ ξεκαθαρίζει ότι θα είναι μπροστά στην οργάνωση και την πολιτικοποίηση της πάλης, στον ξεσηκωμό των φοιτητών και σπουδαστών και επισημαίνει ότι «κάθε φοιτητής και σπουδαστής, ιδιαίτερα εκείνα τα παιδιά που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τους καλούμε να πάρουν τη θέση τους στην πάλη με το ΜΑΣ».

Ιδιαίτερα το ΜΑΣ τονίζει: «Βαδίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη λέγοντας: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Κρατάμε το Πολυτεχνείο ζωντανό, παλεύοντας:

 • Μαζί με το τμήμα των καθηγητών που δε συμβιβάζεται με τη σημερινή κατάσταση, μαζί με τους εργαζόμενους στα ιδρύματα. Που θα παλεύει για κατάργηση της ομηρίας των συμβασιούχων εργαζομένων.
 • Μαζί με το ΠΑΜΕ. Το βασικό μας σύμμαχο στους σημερινούς και αυριανούς μας αγώνες. Είναι εχθρική προς εμάς οποιαδήποτε λογική που θέλει να διασπάσει το βασικό δεσμό του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος με το ταξικό εργατικό κίνημα.
 • Μαζί με τους μαθητές και το οργανωμένο κίνημά τους, τα συντονιστικά και τα συμβούλιά τους.

Αντεπίθεση με κίνημα μαζικό, οργανωμένο, περιφρουρημένο, ενάντια στην καταστολή που πάει χέρι-χέρι με την προβοκάτσια.

Απαιτούμε:

 • Κανένας διάλογος με κυβέρνηση – πλουτοκρατία.
 • Οχι στο νέο νόμο – πλαίσιο που μετατρέπει τα ΑΕΙ σε ΑΕ με δίδακτρα και τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ.
 • Δωρεάν σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – σύγχρονες υποδομές.
 • Κανείς σπουδαστής των ΤΕΙ από μεταγραφή να μη χάσει το εξάμηνό του.
 • Εκπαιδευτικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
 • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
 • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση μετά από ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν».
ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ
 • Ενισχύουμε την αντιμονοπωλιακή οργάνωση

Κοινή ανακοίνωση των Γραμματειών για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου

Από την περσινή πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Να τιμήσει τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας μαζικά στις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και δυναμώνοντας ολόπλευρα τη λαϊκή πάλη και οργάνωση ενάντια στα μονοπώλια καλούν το λαό οι Γραμματείες του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ, της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες, φτωχοί αγρότες.

Σας καλούμε να τιμήσετε τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη 1973 με δυνάμωμα της οργάνωσης, της συμμαχίας και της πάλης, για να αποκρούσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, η Τρόικα και η πλουτοκρατία με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Σας καλούμε να τιμήσετε το Νοέμβρη με κεντρικό σύνθημα:

“Να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα”.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημά της και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι πιο επίκαιρη όσο ποτέ. Αποκτά μεγάλη σημασία για τους μελλοντικούς αγώνες η ισχυροποίηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποστρατικοποιεί 21 νησιά στο Αιγαίο και προχωρά σε συμφωνία παράδοσης του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ και στη συνδιαχείρισή του με την Τουρκία και τις ΗΠΑ, έχοντας ως οδηγό τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται δραματικά, είτε από τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας, είτε από φόρους, είτε από άμεσες μειώσεις μισθών και συντάξεων και την αναδουλειά των μικρομάγαζων που καθημερινά κλείνουν.

Ερχεται νέα φοροεπιδρομή, είτε με την έμμεση είτε με την άμεση φορολογία σε βάρος των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, είτε με την περαίωση σε χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και εργαζόμενους με μπλοκάκι.

Η ανεργία έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις με μεγάλο θύμα τη νεολαία, ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους ανέργους, οι οποίοι υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες, αλλά και όσους έχουν ένα μεροκάματο σήμερα. Κανένας δεν είναι απαλλαγμένος από τον κίνδυνο της ανεργίας. Η ανεργία αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της εργοδοσίας για να μειώνει τις απαιτήσεις της εργατικής τάξης και να βγάλει από την αγορά χιλιάδες μικρομάγαζα.

Καταργούνται ουσιαστικά οι Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και παγιώνονται οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης ισοπεδώθηκε, ενώ ήδη στην ΕΕ συζητάνε για την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 και 70 χρόνια. Τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στη χρεοκοπία.

Εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία, πράγμα που σημαίνει ότι η λαϊκή εργατική οικογένεια θα υποστεί σημαντικό πλήγμα λόγω του εξαναγκασμού να δαπανά ολοένα και περισσότερα χρήματα για ανάγκες σε περίθαλψη, φάρμακο, πρόληψη και θεραπεία.

Το σχολείο θα λειτουργεί ως επιχείρηση και οι γονείς θα αναγκάζονται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με το πολυνομοσχέδιο για το “νέο σχολείο”, την αυτοαξιολόγηση και το σχέδιο “Καλλικράτης”, η εκπαίδευση γίνεται ακόμα πιο ταξική. Αφαιρείται, ουσιαστικά, το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Σήμερα, 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ισχύει πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ το μήνυμα: όταν ένας λαός θέλει, μπορεί!

Στις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα των Περιφερειών και των Δήμων ο εργαζόμενος λαός έκανε ένα σημαντικό βήμα, ισχυροποιώντας τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Σας καλούμε με σταθερότητα να διαχωρίσετε οριστικά τις ευθύνες σας από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ., που δεν αλλάζουν.

Σας καλούμε να πάρετε θέση μάχης με τη γραμμή του ανειρήνευτου ταξικού αγώνα που θα βάζει φρένο στην επίθεση του κεφαλαίου, θα οργανώνει από τα κάτω τη λαϊκή αντεπίθεση.

Να περιθωριοποιήσετε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΕΣΑΣΕ που είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομευτούν οι ταξικοί αγώνες, για να υλοποιηθούν οι αντιδραστικές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις.

Σας καλούμε να δυναμώσετε την πάλη για:

Μόνιμη σταθερή δουλειά, 7ωρο – 35ωρο- 5ήμερο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, όπως Υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμό, αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι,

Σήμερα, 37 χρόνια μετά και όπως και τότε, έτσι και τώρα η συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτή που παράγει, ενώ ο πλούτος πηγαίνει σε όλο και λιγότερα χέρια.

Είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, χωρίς εμάς κάθε τι θα πάψει να κινείται. Σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, εμείς και τα παιδιά μας.

Η σημερινή οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες του λαού με ακόμα πιο σκληρά μέτρα, βάζει ακόμα πιο επιτακτικά επί τάπητος το δρόμο της διεξόδου. Να απαλλαγούμε από το ζυγό των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Απαιτείται μια κοινωνία που το κουμάντο θα το κάνουμε εμείς στα μέσα παραγωγής, η βάση της θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός με γνώμονα τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, θα είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας. Μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτός ο δρόμος είναι η συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, του Λαϊκού Μετώπου με στόχο μια άλλη εξουσία και οικονομία, όπου η παραγωγή, η επιστήμη, η τεχνολογία θα είναι υποταγμένη στις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες. Η Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία μπορεί να δώσει λύση στα επίκαιρα συνθήματα “ψωμί – παιδεία – ελευθερία” και “Εξω οι ΗΠΑ”, “Εξω το ΝΑΤΟ”.

Εγγύησή σου η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ και η κοινωνική συμμαχία

με τα λαϊκά στρώματα.

Οι Γραμματείες:

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ».

 • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
 • Είμαστε στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος

Κάλεσμα για αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με ευθύνη των 15μελών και 5μελών σε κάθε σχολείο και για συμμετοχή στις πορείες την ερχόμενη Τετάρτη απευθύνουν Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων στους μαθητές σε διάφορες πόλεις.

Οπως σημειώνουν τα Συντονιστικά, «τα διδάγματα του τότε είναι επίκαιρα σήμερα. Το Πολυτεχνείο δεν μπαίνει σε μουσείο. Πολύ περισσότερο σήμερα που σε περίοδο οικονομικής κρίσης προσπαθούν να περάσουν τα βάρη της στους εργαζόμενους γονείς μας. Μαζί με τις μειώσεις μισθών, τους φόρους, την ακρίβεια καλούν εμάς και τους γονείς μας να πληρώσουμε για φροντιστήρια, βιβλία, αναλώσιμα, θέρμανση».

«Κάθε μαθητής, ιδιαίτερα τα παιδιά που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες πρέπει να πάρουν θέση, να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων», καλούν τα Συντονιστικά και υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων:

«Παλεύουμε ενάντια στους νόμους που γκρεμίζουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν Παιδεία. Φτιάχνουν ένα σχολείο γεμάτο ταξικούς φραγμούς που οι γονείς θα χρειάζεται να βάζουν περισσότερα από τη τσέπη τους. Είμαστε στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος. Παλεύουμε με το ΠΑΜΕ, με τους εργαζόμενους γονείς μας. Και το Νοέμβρη του ’73 αυτό που έδωσε χαρακτηριστικά εξέγερσης ήταν η συμμετοχή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ταξικού εργατικού κινήματος. Παλεύουμε μαζί με τους φοιτητές – σπουδαστές και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών».

 
Leave a comment

Posted by on November 13, 2010 in Πολυτεχνείο

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: