RSS

38η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. Ξεκινάει ο αγωνιστικός γιορτασμός

15 Nov
 

Αρχίζει σήμερα το τριήμερο εκδηλώσεων του γιορτασμού της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου. Το ιστορικό κτίριο της Πατησίων θα είναι επισκέψιμο από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, οπότε θα κορυφωθεί ο αγωνιστικός γιορτασμός με την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.Το αγωνιστικό ραντεβού, που δίνουν την Πέμπτη 17 Νοέμβρη τοΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ είναι στην Ομόνοιαστις 5 μ.μ., όπου θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει η πορεία.

Αντίστοιχα, με συγκεντρώσεις, πορείες, αλλά και εκδηλώσεις ετοιμάζεται ο αγωνιστικός γιορτασμός σε όλη τη χώρα.

  • Ανακοίνωση της ΟΓΕ

Σε ανακοίνωσή της για τη φετινή επέτειο, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) τονίζει:

«Η ΟΓΕ καλεί κάθε γυναίκα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας να δηλώσει παρούσα στο κάλεσμα της κοινωνικής συμμαχίας, για τον αγωνιστικό χαιρετισμό της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Η αντιδικτατορική πάλη, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πράξη ανυπακοής, απειθαρχίας και αντίστασης στο καθεστώς της δικτατορίας. Σήμερα, λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης ενός μαύρου μετώπου, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, ανοχή ή ελπίδα.

Οι γυναίκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας κάθε ηλικίας, και κύρια οι νέες γυναίκες, κατανοούν ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί και δε θέλει να ικανοποιήσει τις ολοένα διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες τους, παρόλο τον υλικό και πνευματικό πλούτο που παράγεται και με τη δικό τους μόχθο. Αντίθετα, αυτές είναι που εισπράττουν την πιο βάρβαρη επέλαση στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και στα κοινωνικά τους δικαιώματα.

Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με πόλεμο. Παίρνουμε τη θέση μας στην κοινωνική συμμαχία. Ενισχύουμε τις ταξικές δυνάμεις σε κάθε τόπο δουλειάς και σπουδής. Συμβάλλουμε ώστε κάθε γειτονιά να γίνει κάστρο ανυπακοής και απειθαρχίας για τη μη πληρωμή των χαρατσιών, για τη διεκδίκηση όλων όσων έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια. Στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. με αρχιμαέστρο την ΕΕ, κτίζουμε τη λαϊκή συμμαχία με στόχο την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας μέχρι την αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Ο καπιταλισμός δε διορθώνεται, δε φτιασιδώνεται, δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος, μόνο ανατρέπεται.

Η ΟΓΕ με το σύνθημα “Ο καπιταλισμός στοχεύει τη ζωή. Κάνε τη δύναμή σου ΑΝΑΤΡΟΠΗ” καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου που ξέρουν να ορθοβαδίζουν με ψηλά το κεφάλι, στον οργανωμένο αγώνα, το δικό τους μονόδρομο για αυτές, τα παιδιά τους, για όλα τα μέλη της φαμίλιας τους».

  • Κάλεσμα του ΣΑΣΑ

Αγωνιστικό μήνυμα στέλνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), στην ανακοίνωσή του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία συζητιέται στις συνελεύσεις των σχολείων και τα μαθητικά συμβούλια. «Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, που έφτιαξαν η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και η ΕΕ» σημειώνει, επισημαίνοντας ότι «θα είναι και αυτή κυβέρνηση της φωτοτυπίας, της ημιμάθειας, της ανεργίας και της φτώχειας σε ακόμη χειρότερη έκδοση. Δεν πρέπει να την αφήσουμε να κερδίσει χρόνο στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται. Με την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού που θα κόψει και άλλο την ήδη πετσοκομμένη χρηματοδότηση σε Παιδεία και Υγεία, θα οξυνθούν τα ήδη μεγάλα προβλήματα που έχουν τα σχολεία μας».

«Δεν πληρώνουμε ούτε 1 ευρώ για τη μόρφωσή μας», επαναλαμβάνει το ΣΑΣΑ καλώντας σε άμεση και συντονισμένη απάντηση στα σχολεία που δεν υπάρχει πετρέλαιο για θέρμανση, ρεύμα, νερό, με γενικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, καταλήψεις. «Στηρίζουμε όποιον συμμαθητή – συμμαθήτριά μας του κόβουν το ρεύμα, υποσιτίζεται. Κανείς δεν είναι μόνος του!», δηλώνει. Μπροστά στην επέτειο του ξεσηκωμού, το ΣΑΣΑ καλεί: «Παρεμβαίνουμε στις γιορτές μας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Παίρνουμε απόφαση για να καταθέσουμε στεφάνια στο χώρο του Πολυτεχνείου κατά τον τριήμερο εορτασμό. Συμμετέχουμε στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17/11 προς την αμερικάνικη πρεσβεία».

  • Εκδηλώσεις

Οι αγωνιστικές συσπειρώσεις και μαζικοί φορείς διοργανώνουν και μια σειρά εκδηλώσεις αφιερωμένες στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Τούμπαςδιοργανώνει εκδήλωση αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί, από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου, το θεατρικό έργο του Κ. Βάρναλη «Το φως που καίει».

Στη Λάρισα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου πήρε απόφαση για μιας ώρας στάση εργασίας είτε αύριο Τετάρτη, είτε ανήμερα της επετείου, προκειμένου να γίνουν σχετικές εκδηλώσεις στους τόπους δουλειάς.

Στη Χαλκίδα, οι Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ διοργανώνουν εκδήλωση αύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα ψυχαγωγίας της Εστίας.

Στην Κεφαλονιά, το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο συζήτηση με θέμα: «Μαθητικοί αγώνες στο Νομό: κρατική καταστολή & κοινωνικός αυτοματισμός στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης». Επίσης, η Πολιτιστική Λέσχη, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 9 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, προβάλλει την ταινία «ο Λαβύρινθος του Πάνα».

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 15, 2011 in Πολυτεχνείο

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: