RSS

ΚΚΕ ισχυρό και παντός καιρού

17 Nov

 

  • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 17/11/2011
Η σημερινή 93η επέτειος από την ίδρυση του ΚΚΕ, βρίσκει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στη δίνη μιας βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Ο λαός στην Ελλάδα και σε άλλα καπιταλιστικά κράτη υφίσταται μια σκληρή ταξική πολιτική, που βάζει στο στόχαστρο όλα τα εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις, σπρώχνει τις συνθήκες εργασίας και ζωής των λαϊκών στρωμάτων πολλές δεκαετίες πίσω, δείχνοντας τα ξεπερασμένα όρια του καπιταλισμού. Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει και επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η σημερινή βαθιά κρίση είναι καπιταλιστική, υπερπαραγωγής εμπορευμάτων και υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και πηγάζει από την αντίφαση ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και την ατομική ιδιοποίηση του πλούτου.
Πριν ακόμα από την εκδήλωση της κρίσης, το ΚΚΕ είχε καλέσει το λαό να είναι προετοιμασμένος για να αποκρούσει την αντιλαϊκή καταιγίδα που εξαπολύει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Είχε τονίσει ότι η διαχείριση της κρίσης στο πλαίσιο του καπιταλισμού περνάει αντικειμενικά μέσα από την καταστροφή της εργατικής δύναμης και μέρους του κεφαλαίου. Αποκάλυπτε αδιάκοπα ότι η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία που δεν προμηνύει τίποτα καλό για το λαό, ότι είναι από τη φύση της ένωση υπέρ των μονοπωλίων. Αυτές οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται καθημερινά, καθώς κορυφώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της πλουτοκρατίας που από τη μια είναι ενωμένες σαν μια γροθιά όσον αφορά το τσάκισμα των εργαζομένων και από την άλλη βρίσκονται σε διαρκείς αντιπαραθέσεις για να αποφύγουν, η κάθε μια για τον εαυτό της, τη ζημιά, να μπουν πιο δυνατές στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ με την στρατηγική και την πείρα του, αποτελεί πρωτοπόρα δύναμη στη λαϊκή πάλη, τόσο για την αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων της καπιταλιστικής κρίσης στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, όσο και για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού, με εργατική, λαϊκή εξουσία και οικονομία. Αυτή η στρατηγική κατοχυρώνεται καθημερινά σε όλο και περισσότερο λαϊκό κόσμο ως η μόνη συμφέρουσα για το λαό διέξοδος από την κρίση. Και έτσι είναι. Γιατί οι προτάσεις όλων των άλλων κομμάτων κινούνται στο φτιασίδωμα ή σε επιμέρους επιφανειακές διαφοροποιήσεις στη διαχείριση της ίδιας βάρβαρης πολιτικής, με τα μονοπώλια να παραμένουν κυρίαρχα, να κρατάνε για λογαριασμό της κερδοφορίας τους τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας.

 

 

Οι ίδιες οι συνθήκες αναδεικνύουν τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος. Καθήκον του ΚΚΕ είναι να γίνει αυτή η αντικειμενική αναγκαιότητα κτήμα και σημαία του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Με όπλο την επιστημονικά επιβεβαιωμένη ορθότητα της στρατηγικής του, το ΚΚΕ εντείνει την πολιτική του δράση για την οργάνωση και ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Για να εμποδιστούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει η αντίσταση του λαού στην κλιμακούμενη επίθεση. Για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, να ανοίξει ο δρόμος για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για λαϊκή εξουσία και οικονομία που θα επιβάλει την αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος.
 
Leave a comment

Posted by on November 17, 2011 in ΚΚΕ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: