RSS

Κλειστό από το μεσημέρι το κέντρο ενόψει της πορείας για το Πολυτεχνείο

17 Nov
  • Στη Βουλή και την πρεσβεία των ΗΠΑ η προσοχή της Αστυνομίας
  • ΤΟ ΒΗΜΑ:  17/11/2011
Κλειστό από το μεσημέρι το κέντρο ενόψει της πορείας για το Πολυτεχνείο
Αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο επεισοδίων και όπως έλεγαν «θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η πορεία να γίνει απρόσκοπτα και να προστατευτούν περιουσίες»

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη, οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι. Στις 2 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση και μόλις ολοκληρωθεί θα πραγματοποιηθεί η πορεία. Από τη Δευτέρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, ενώ περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων. Eπί ποδός θα βρίσκονται από τα πρωί  έως αργά το βράδυ περίπου επτά χιλιάδες αστυνομικοί οι οποίοι θα διατεθούν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με εντολή της αστυνομίας, από τις 12:00 κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», από τις 13:00 ο σταθμός «Σύνταγμα» και από τις 15:00 οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Οι δύο συγκεντρώσεις και πορείες προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένες η μία για τις 15:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και σωματεία εργαζομένων, και η άλλη για τις 17:00 στην Ομόνοια, από το ΠΑΜΕ. Παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι στόχος είναι οι πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία και επεσήμαναν ότι ο υπουργός κ.Χρήστος Παπουτσής έχει ζητήσει «όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρησή τους».

  • Θα γίνουν τροποποιήσεις στις στάσεις και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς
Φέτος, το βάρος των μέτρων ασφαλείας θα δοθεί σε δύο σημεία. Στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου παραδοσιακά καταλήγει κάθε χρόνο η πορεία, αλλά και περιμετρικά του Κοινοβουλίου καθώς άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Την πρόθεσή τους δεν αποκλείεται να την «υιοθετήσουν» και άλλοι διαδηλωτές θέλοντας να μετατρέψουν την καθιερωμένη πορεία σε συλλαλητήριο κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς είναι ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ενώ θα εφαρμοστεί για ακόμη μία χρονιά η τακτική των προληπτικών προσαγωγών. Εκτός από τη Βουλή και την πρεσβεία των ΗΠΑ αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, υπουργεία, πρεσβείες και κτίρια που μπορεί να αποτελέσουν στόχους. Παράλληλα, λόγω της πορείας από νωρίς το μεσημέρι θα διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Αμαλίας, Αρδηττού, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως στις λεωφόρους Κηφισίας και Συγγρού.
Παράλληλα θα γίνουν τροποποιήσεις στις στάσεις και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν στους δρόμους όπου θα ληφθούν τα έκτακτα μέτρα για να αποφύγουν την ταλαιπωρία και να μην δημιουργηθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα.
 
Leave a comment

Posted by on November 17, 2011 in Πολυτεχνείο

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: