RSS

Με επεισόδια η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

24 Mar

Ενώπιον του υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη, του δημάρχου Αθηναίων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Συντάγματος, κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και χωρίς την παρουσία πολιτών κατά μήκος της λεωφόρου Αμαλίας, από το Ζάππειο μέχρι την οδό Βουκουρεστίου.

Η παρέλαση εξελίχθηκε ομαλά, ενώ μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις σχολείων οι μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι προς την πλευρά των επισήμων. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11:10 με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία αντικατέστησε την μπάντα του δήμου Αθηναίων, η οποία για πρώτη φορά φέτος δεν έλαβε μέρος στην παρέλαση, επειδή απεργούσε.

Περιορισμένης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη της παρέλασης μεταξύ της αστυνομίας και μελών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Σταδίου φωνάζοντας συνθήματα. Η αστυνομία τους εμπόδισε πριν τη συμβολή με την οδό Βουκουρεστίου με αποτέλεσμα να γίνουν μικροσυμπλοκές ενώ μικρής έντασης επεισόδια έγιναν και με πολίτες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης και εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Στην παρέλαση συμμετείχαν δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια, οι μουσικοί της αεροπορίας, της Ελ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης σωματεία και σύλλογοι. Θερμό χειροκρότημα απέσπασαν από τον κόσμο που βρισκόταν κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου οι αθλητές των Special Olympics, όπως επίσης τα σώματα οδηγών και προσκόπων.

«Καμαρώσαμε τους μαθητές να αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, συνεχάρη τη μαθητιώσα νεολαία. Συμπλήρωσε ότι, «δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο της παιδείας στην επανάσταση του 21, τον ελληνικό διαφωτισμό με τους λογίους, τους απλούς δασκάλους και τους ιερωμένους», ενώ υπογράμμισε ότι «η οποιαδήποτε υπέρβαση της σημερινής οικονομικής κρίσης, πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει την παιδεία».

Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «η ιστορική μνήμη, αφυπνίζει, εμπνέει και ξεσηκώνει. Η Ελλάδα έρχεται από μακριά και μπορεί να πάει μακριά. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε την κρίση να μας εμποδίσει».

Σε ερώτηση για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, απάντησε: «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας μνήμη και να τη διαφυλάξουμε».

«Εκφράζουμε τη χαρά που είδαμε τη νεολαία να παρελαύνει σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να επισημάνουμε και εμείς τα λόγια του υπουργού Παδείας Γ. Μπαμπινιώτη, για την παιδεία που είναι απαραίτητη και τη χρειάζομαστε ακόμα περισσότερο σήμερα».

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Advertisements
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: