RSS

Το Πολυτεχνείο παραμένει πάντα επίκαιρο

16 Nov

Η ΑΥΓΗ: 16/11/2012

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γιάμαλη, Όλγα Στέφου

Ξεκίνησαν χθες οι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου!

Από χθες ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου. Νωρίς το πρωί, μέλη οργανώσεων μπήκαν στον χώρο και τοποθέτησαν τα τραπεζάκια τους, από τα οποία θα παρεμβαίνουν μέχρι να ξεκινήσει η αυριανή πορεία. Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν μαζικά στις 8.30 το πρωί στο Πολυτεχνείο, όπου μπήκαν φωνάζοντας συνθήματα. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της ΚΝΕ, που ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και επέλεξε να κινηθεί σε πιο… “χαμηλούς” τόνους. Πλήρης ήταν η απουσία των Νέων της ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΠ, επιχείρησε να μπει στον χώρο του Πολυτεχνείου με πορεία 100 περίπου ατόμων, που όμως συνάντησε αντιδράσεις. Παρευρισκόμενοι που δεν ανήκαν σε συγκεκριμένους πολιτικούς φορείς επιτέθηκαν στα μέλη της ΠΑΣΠ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Προανάκριση για το θέμα έχει ορίσει η Ασφάλεια.

Σημειώνεται πως, την ίδια μέρα πέρυσι, τα μέλη της ΠΑΣΠ, κατά τη διάρκεια σύγκρουσης, στην οποία συμμετείχαν με κράνη και λοστούς, είχαν κρατήσει “όμηρο” φοιτήτρια αριστερής παράταξης.

Την επίθεση καταδίκασαν ΠΑΣΠ, Φώφη Γεννηματά και… ΔΗΜ.ΑΡ.

Την επίθεση εναντίον των μελών της ΠΑΣΠ καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους η Φώφη Γεννηματά εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Νεολαία του κόμματος. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αναφέρει πως: “είμαστε βέβαιοι ότι οι εραστές της πολιτικής ανωμαλίας, από όπου κι αν προέρχονται, θα μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας”. Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι νέοι της ΔΗΜ.ΑΡ. καταδικάζοντας τη βία “απ’ όπου κι αν προέρχεται”.

Καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα να συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ

“Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί μόνον μια μέρα μνήμης, αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η ΑΔΕΔΥ, ενώ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα να συμμετέχουν στην πορεία. “Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο, όσο ποτέ, σήμερα, επειδή οι δυνάμεις του φασισμού έχουν σηκώσει κεφάλι και εκμεταλλεύονται με απροκάλυπτο και τον πιο χυδαίο και προκλητικό τρόπο την ελληνική κοινωνία” επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Δυναμική παρουσία των νέων ΣΥΡΙΖΑ

Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν σειρά εκδηλώσεων, που συμπεριλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ταινιών, εκδηλώσεις στον χώρο του Πολυτεχνείου, με αποκορύφωμα την πορεία του Σαββάτου, που θα ξεκινήσει στις 17:00.

“Όλοι και όλες μαζί με όπλο μας την αντίσταση και δύναμή μας την αλληλεγγύη να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των Μνημονίων και της λιτότητας. Nα θέσουμε τις βάσεις για μια άλλη κοινωνία, της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Για να ανοίξουμε το δρόμο για τον σοσιαλισμό”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι εορτασμοί για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου υιοθετούν και τα χαρακτηριστικά της συγκυρίας. Η αναγκαιότητα να κατέβει μαζικά ο κόσμος στους δρόμους ειναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. “Αν η μισή μας καρδιά βρίσκεται εδώ, η άλλη μισή πυροβολείται στην Παλαιστίνη”, δηλώνει ο Ηλίας και συνεχίζει: “Γι’ αυτό και πρέπει, στο πλαίσιο του δικού μας εορτασμού για τη νίκη απέναντι στη χούντα, να στηρίξουμε τον παλαιστινιακό λαό για απελευθέρωση.”

Αντιφασιστική μοτοπορεία χθες… όλο κορναρίσματα!

Πλήρως εναρμονισμένη με τον εορτασμό, πραγματοποιήθηκε χθες και η αντιφασιστική μοτοπορεία με συμμετοχή περίπου 250 οδηγών. Με κορναρίσματα οι “antifaδες” σήκωσαν την Αθήνα στο πόδι… Η πορεία κατέληξε στo κατειλημμένο “Βοξ” στα Εξάρχεια, ενώ ταυτόχρονα πορεία πραγματοποίησαν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Οι ακροδεξιοί, με αφετηρία το Μέγαρο Μουσικής, θέλησαν να κινηθούν προς την Τουρκική Πρεσβεία, τους διέλυσε όμως η Αστυνομία οδηγώντας τους προς το μετρό.

 
Leave a comment

Posted by on November 16, 2012 in Η Αυγή, Πολυτεχνείο

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: