RSS

Σήμερα, η πορεία θα πάει και στην ισραηλινή πρεσβεία

17 Nov
Στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 17/11/2012 

Σήμερα ολοκληρώνεται ο τριήμερος γιορτασμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστικήπορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και στη συνέχεια στην ισραηλινή πρεσβεία.

Οπως ανακοίνωσε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη πορεία τιμής στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 θα κατευθυνθούν, μετά την Αμερικανική, στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Στόχος είναι να εκφραστεί η λαϊκή απαίτηση να σταματήσουν τώρα τα νέα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη ΗΠΑ – ΕΕ. Να διατρανωθεί η λαϊκή αντίθεση στη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και στη συμμετοχή της χώρας μας στους νέους πολέμους που σχεδιάζουν ΗΠΑ – ΕΕ στη Μέση Ανατολή και στην Ασία.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα ξεκινήσει από την Ομόνοια, στις 5μ. μ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Θέση στην πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχει καθένας και καθεμιά που θέλει να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διαδηλώνοντας κατά της βάρβαρης πολιτικής, κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της συμμετοχής της χώρας μας σ’ αυτούς».

Η συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ έχει οριστεί στις 5 το απόγευμα και οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

— Στην πλατεία Καραϊσκάκη, οι Οργανώσεις Δυτικού Τομέα, Θριασίου, ΟΤΑ / Δημοσίου και Βόρειου Τομέα.

— Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) οι Οργανώσεις Νοτίου Τομέα και Πειραιά.

— Στα Χαυτεία, οι Οργανώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και Εκπαιδευτικών.

— Στην πλατεία Βάθης, οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Υπηρεσιών, ΕΒΕ, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, Μεταφορών, Υγείας, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Μεσογείων – Λαυρεωτικής, Κεντρικού Τομέα.

Θυμίζουμε ότι οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν το μεσημέρι και θα διεξαχθεί η εκδήλωση για τους πεσόντες. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στον ιστορικό χώρο.

Τις προηγούμενες μέρες, πολλοί ήταν αυτοί που πέρασαν απ’ το Πολυτεχνείο ν’ αφήσουν ένα λουλούδι. Ηταν οι νέοι για να αποτίσουν φόρο τιμής, γονείς με τα παιδιά τους για να τους εξηγήσουν τι έγινε πριν 39 χρόνια, παλιότεροι για να θυμηθούν τα γεγονότα και να συνεχίσουν την πάλη στους σημερινούς αγώνες. Πολλοί ήταν οι μαζικοί φορείς που κατέθεσαν στεφάνια, ενώ το χώρο επισκέφθηκαν και σχολεία. Στεφάνι κατέθεσαν και το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

ΚΚΕ – ΚΝΕ
Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσαν χτες η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

 

Ο Θ. Χιώνης

Με τα συνθήματα «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Τα 40 χρόνια ήταν η αρχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» να αντηχούν στο χώρο του Πολυτεχνείου, υποδέχτηκαν χτες το πρωί οι φοιτητές τις αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΚΣ της ΚΝΕ και του «Ριζοσπάστη» για να καταθέσουν στεφάνια.

 

Αμέσως μετά την κατάθεση, η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε: «Το Πολυτεχνείο είναι μια από τις μεγάλες σελίδες του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, που ανάμεσα στα άλλα δείχνει ότι ο λαός όταν έχει τη δύναμη μπορεί να καθορίσει και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Οπως και τότε έτσι και σήμερα, ο λαός μπορεί να γυρίσει την πλάτη στις διαχειριστικές λογικές που τον πτωχεύουν καθημερινά, να διαμορφώσει τη συμμαχία του με τα άλλα λαϊκά στρώματα, την εργατική τάξη, τη νεολαία και να αντιπαρατεθεί με την πολιτική των μονοπωλίων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σε αυτήν την προοπτική το ΚΚΕ, όπως έκανε και πάντοτε έτσι και τώρα, θα είναι με συνεπή αταλάντευτη ταξική γραμμή στο πλάι των εργαζομένων, για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής».

Ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ δήλωσε: «Για να σταματήσουν να τσακίζονται τα όνειρα, οι επιδιώξεις και η ζωή των νέων απαιτείται οργανωμένη ανυπακοή, αγώνας για την ανατροπή του συστήματος της ταξικής εκμετάλλευσης και της ανεργίας. Δεν υπάρχει μέση λύση. Κανένα μείγμα διαχείρισης αυτού του συστήματος δεν αποτελεί ελπίδα. Η ελπίδα βρίσκεται στη δύναμη της οργάνωσης και της συμμαχίας, στο δρόμο της σύγκρουσης με τη δικτατορία των μονοπωλίων που σήμερα, με άλλη μορφή από τότε, σφίγγει το ζυγό της γύρω από το λαό και τη νεολαία. Να σπάσουμε τα δεσμά με την ΕΕ με εργατική λαϊκή εξουσία».

Η Λ. Ράζου καταθέτει στεφάνι στο μνημείο
 
Leave a comment

Posted by on November 17, 2012 in ΚΚΕ, ΚΝΕ, Πολυτεχνείο

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: