RSS

Το χρονικό της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής πορείας του Πολυτεχνείου (ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ-ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

18 Nov
  • http://www.902.gr: Σάβ, 17/11/2012 – 16:35
  • Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 18/11/2012 – 01:32

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη και στη συνέχεια στην ισραηλινή πρεσβεία ολοκληρώθηκε ο τριήμερος εορτασμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παρακολουθήστε την εξέλιξη της πορείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα από τον “902.gr”, λεπτό προς λεπτό, με ανταποκρίσεις, φωτογραφίες και βίντεο.

21:05

ΑΘΗΝΑ: Στην Πανόρμου ολοκληρώθηκε πριν ένα τέταρτο η μεγαλειώδης αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση. Παρόλα αυτά είναι τόσοι πολλοί οι διαδηλωτές, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ο δρόμος ήταν γεμάτος κόσμο μέχρι πριν 2-3 λεπτά.

Παρά την τεράστια προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εμποδίσει την αντιιμπεριαλιστική πορεία, με το κλίμα τρομοκρατίας, τους αστυνομικούς φραγμούς που έστησε, τους διάφορους μηχανισμούς που διέδιδαν προβοκατόρικες πληροφορίες στο διαδίκτυο και άλλα ΜΜΕ, χάρη στην επιμονή και τα αλεπάλληλα διαβήματα του ΚΚΕ, το σχέδιό τους δεν πέρασε: Η πορεία συνεχίστηκε, διαδήλωσε τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μπροστά και από την αμερικάνικη και από την ισραηλινή πρεσβεία!

Όπως δεν πέρασαν τα σημερινά σχέδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έτσι να μην περάσουν και τα σχέδιά τους για εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που στήνουν οι σύμμαχοί τους στη Μέση Ανατολή, να μην επιτραπεί η χρήση της βάσης της Σούδας, ούτε και καμιά άλλη διευκόλυνση στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ.

20:48

ΑΘΗΝΑ: Η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ αφού διαδήλωσε μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία, γύρισε στο ρεύμα της καθόδου της Κηφισίας, για να μπορέσουν και τα υπόλοιπα πολυπληθή μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να προσεγγίσουν τη σιδερόφρακτη πρεσβεία.

Το “Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη” ακούστηκε δυνατά από χιλιάδες και χιλιάδες στόματα!

Αυτήν τη στιγμή, η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ έχει φτάσει στο ύψος της Πανόρμου, όλη η Κηφισίας από την ισραηλινή πρεσβεία ως εκεί έχει γεμίσει κόσμο.

20:36

ΑΘΗΝΑ: Συνεχίζουν ακόμα να περνάνε τα μπλοκ του ΚΚΕ μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία. Τα σχέδια της συγκυβέρνησης να εμποδίσουν την πρόσβαση στην πρεσβεία των δολοφόνων-συμμάχων τους, έπεσαν στο κενό.

Σειρά από την αστυνομία ξαναπήρανε διάφοροι “καλοθελητές” στο διαδίκτυο, που διαδίδουν εδώ και 10 λεπτά οτι τάχα “το ΚΚΕ πέρασε, είδε την ισραηλινή πρεσβεία και έφυγε”, ενώ ακόμα και αυτή τη στιγμή περνάνε ολόκληρα μπλοκ του ΚΚΕ μπροστά από την πρεσβεία…

20:30

ΑΘΗΝΑ: Τώρα στην ισραηλινή πρεσβεία η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ. Κόντρα στην παρουσία πλήθους αστυνομικών δυνάμεων, η διαδήλωση, συγκροτημένα και αποφασιστικά προχωρά μπροστά.

 

20:22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δείτε άλλο ένα βίντεο από τη μαζική διαδήλωση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα.

20:14

ΑΘΗΝΑ: Σιδερόφρακτη από τις δυνάμεις καταστολής η ισραηλινή πρεσβεία, περικυκλωμένη από κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα οι διαδηλωτές συνεχίζουν αποφασιστικά!

20:10

ΑΘΗΝΑ: Έχει περάσει το ύψος της Πανόρμου η πορεία του ΚΚΕ.

Δείτε βίντεο

20:04

ΑΘΗΝΑ: Και ένα χαριτωμένο και ελπιδοφόρο στιγμιότυπο που μας μεταφέρουν διαδηλωτές: καθώς η πορεία του ΚΚΕ συνεχίζει να ανεβαίνει στην Κηφισίας, σε ένα από τα μπαλκόνια, μαζί με τους κατοίκους που χειροκροτούν, μια ομάδα από πιτσιρίκια βγήκε από παιδική γιορτή, χειροκροτώντας και φωνάζοντας: “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία”!

19:58

ΑΘΗΝΑ: Ανεβαίνει η πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία. Στο ύψος της Αγίας Τριάδας η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ. Καθώς η πορεία μπαίνει σε περιοχή με πολλές πολυκατοικίες, όλο και πιο συχνά οι διαδηλωτές αντικρύζουν κάτοικους που βγαίνουν στα μπαλκόνια και χειροκροτούν.

19:47

ΑΘΗΝΑ: Μετά τις αλεπάλληλες διαμαρτυρίες και την επιμονή του ΚΚΕ, ο δρόμος άνοιξε, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι διαδηλωτές να συνεχίσουν την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Αποφασισμένοι, προχωράνε μαχητικά, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για πόλεμο ενάντια στους Παλαιστίνιους, να στείλουν σαφές μήνυμα ότι θα χαλάσουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για εμπλοκή σε αυτές τις δολοφονικές επιχειρήσεις.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 18, 2012 in Πολυτεχνείο

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: